[O2] {FL}Niespełna pół roku i wypadek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zasados
    Classic
    • 2010
    • 29
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Kupiłem u niego trochę części. Bardzo dobry kontakt. Również polecam.
  • grzes74
    Ambiente
    • 2009
    • 176
    • Rapid (NH3)

Niestety niespełan pół roku od odbioru i 9900 z małym hakiem na liczniku i wyjechał jeden b%c C8 na czerwonym....

Poduszki z przodu wypaliły, jest lekkie uszkodzenie lewej podłużnicy + maska + błotnik + zderzak + wzmocnienie czołowe + belka przednia + mocowanie silnika na lewej belce płyny wyciekły i cholera wie co jeszcze...

Złość i bezsilność ręce opadają ...

Auto jeszcze przed wyceną.

Naprawa w ASO - bezgotówka.

Dadzą Rady? Jakie są Wasze doświadczenia z ASO w zakresie poważnych napraw? - głównie o to mi chodzi w tym wątku...

Podobno to najlepsze ASO w Kraku...ale zastępczego nie mieli.

Uważajcie na siebie nawet na zielonym... krew człowieka zalewa z bezsilności.
    pozdrawiam
    Grzes
    polecam :

www.octavia-forum.de
    www.skodacommunity.de
    www.briskoda.net........

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3777
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:cry: :cry: :cry: przykra sprawa
      Warto pamiętać o tym motto:
      TU LEŻY TEN, KTÓRY MIAŁ PIERWSZEŃSTWO
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14909
        • Octavia IV (NX3)

Aż żal czytać.
        pozdrawiam - Darek
        ​​

Komentarz

• baca10
          RS
          • 2009
          • 6225

grzes74, mezowi tak jeden b% skasowal 3 miesieczna Honde, i tyle sie nacieszyl(szkoda calkowita kasacja)

Komentarz

• karpecik
            Rider
            • 2004
            • 279

Wolałbym sprzedać rozbitka, dołożyć i kupić nowe. Nawet dobrze naprawione auto może sprawiać kłopoty za jakiś czas - zwłaszcza elektronika.

Komentarz

• vicious
              Ambiente
              • 2009
              • 232

Ja teraz robiłem zderzak w ASO... Wymiana i lakierowanie. Bezgotówka. ZGROZA! Myślałem, że czasy kiedy malowało się auta na kolanach w stodole już dawno minęły! :? Zalakierowane paprochy. Niedokładnie wypolerowany zderzak po lakierowaniu. I najpoważniejsze - podejrzenie, że zderzak nie jest wymieniony ( tak jak w kosztorysie) tylko naprawiony :shock: . Tłumaczą się, że to nie ich wina tylko... podwykonawcy! Koszmar. Nie daruję im tego! Auto ma pół roku. Jakby miało 10 lat to machnął bym ręką :? Nie myśl, że jak ASO to będziesz miał dobrze zrobione. Jakbym wiedział, że tak będzie to mogłem dac do prywatnego warsztatu, który na pewno by mi ładnie zrobił :cry:
              Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
              TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• tomil
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1179

Zamieszczone przez grzes74
                Poduszki z przodu wypaliły, jest lekkie uszkodzenie lewej podłużnicy + maska + błotnik + zderzak + wzmocnienie czołowe + belka przednia + mocowanie silnika na lewej belce płyny wyciekły i cholera wie co jeszcze...
                Z doświadczenia- miałem dzwona (83 letni dziadek nie zauważył czerwonego i moja Puncina II dostała)- przesunięty przód- tego nie da się wyciągnąć. Kilka razy do roku robiona geometria (w różnych zakładach) a opony i tak ścinał.
                Gdybym teraz miał wybór- od razu bym sprzedał, i kupował nówkę sztukę (zwłaszcza, że Twoje auto ma pół roku). Później będziesz się woził i wkurzał. A stratny będziesz znacznie więcej niż tych kilka tysięcy (zawsze coś wyjdzie), które teraz będziesz musiał dołożyć do nowego.
                It doesn't matter what we're losing
                It only matters what we're going to find!

Komentarz

Niestety ja mam podobne przeboje z ASO po szkodzie bezgotówkowej.
                  najpierw 2 tygodnie czekali na nowy blotnik, potem polakierowali (zajęło to 3 tygodnie !!!) - lakier wyglądał jak skórka pomarańczy - powiedzieli, wytrze się na myjniech bedzie git. Zadzwoniłem do dyr. generalnego ASO - wydawało się, że mnie rozumie. Prosił, by postawić na poprawkę i będzie ok. Postawiłem na 5 dni - auta zastępczego nie dostałem. Pojechałem z tym dyrektorkiem na odbiór (bo nie ASO lakieruje tylko podwykonawca)...i .... okazało się, że lipa...a dyrektorek stwierdził, że się czepiam. Pojechałem do Pzmotu po opinie rzeczoznawcy, a ten jak zobaczył auto to sie rozesmiał i zapytał: kto Panu tak spier....ł. No więc jeszcze poprawiali 2 razy i można powiedzić, że jest znośnie...., ale ASO niestaty jest nastawione na kasę !!! nie na zadowolenie klienta.
                  Jednym słowem, przypominaja się czasy komuny: "nie podoba się to spier...j i nie zawracaj głowy. Reklamacji nie uwzględnia się"

Komentarz

• aldam
                    L&K
                    • 2006
                    • 1036

bierz kasę z oc sprawcy i kup coś nowego. Nawet jak dołożysz kilka tys. to imo lepsze rozwiązanie.
                    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• rkb
                      RS
                      • 2008
                      • 2152
                      • Rapid Spaceback (NH1)
                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Ja zawsze mimo zielonego na krzyzowkach, szczegolnie tych wiekszych noga z gazu i oczy do okoła głowy, gdyby nie to mimo zielonego lub pierwszenstwa juz 2 razy w przeciagu roku bym sie rozbił. trzeba myslec za innych tepakow, nie ma wyjscia
                      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• loru
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4286
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

grzes74, walcz o szkodę całkowitą a wrak niech sobie wezmą, było parę tematów na forum jak to załatwić z ubezpieczycielem.
                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• paysker
                          Rider
                          • 2008
                          • 264

ja swoja rs-ką 3 miesieczną skasowalem 3 przydrozne dzrewka, przód bity ale praktrycznie nie naruszony i oba boki skasowane ,jeszcze dodam ze progi byly naruszone bo przy wypadku wybilo mnie do gory i wlecialem na kamienie. ASO niechcialo sie podjac naprawy a ubezpioeczenie przyznało mi nowa rs-kę, lecz niewiem czemu bo predkosc mialem 130km na 50 wiec przy twoim wypadku powinienies walczyc o nowa octavke
                          ps zdiecia : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26038
                          http://www.youtube.com/watch?v=bp80iyr2HeU

Nasze Auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26038

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Najważniejsze,ze tobie nic się nie stało.
                            No i sprawca jest.Mój ojciec jechał autem i gość na światłach chciał cofnąć by zrobić sobie miejsce na skręcenie na inny pas ruchu.Nie popatrzał do tyłu i walną . Zjechali na bok.A, że obydwóm się spieszyło i szkoda była niewielka spisali swoje dane i umówili się na dzień następny z rana.Rano ojciec idzie do gościa a gość na to: panie co pan opowiada.To pan nie wyhamował i walną w tył. Ja mam na to świadków na to( tylko skąd, był sam) :shock:
                            Ojciec mówi ,że sprawa trafi do sądu.A on na to nie ma problemu-jestem emerytem(gość w kwiecie wieku) mam czas na chodzenie po sądach :shock:
                            Ojciec odpuścił bo była tylko rysa.Ale powiedział,że teraz wzywa policje bez względu na wielkość szkody :?
                            A co do Twojej szkody.Kasuj auto i kupuj nowe.Nigdy nie da się naprawić idealnie auta.Potem wieczne jaja z elektryka,zbieżnością itd

Komentarz

• Lashlo
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1455

grzes74, jak mowili przedmowcy-auto zbyt nowe,zeby je naprawiac po takiej kolizji. A i za pare latek bedzie trudniej sprzedac,bo przeciez po wypadku.
                              Co do czerwonego swiatla...Mi w 98 roku z podporzadkowanej drogi wyskoczyl nagle palant,uderzylem w niego i po odbiciu sie zatrzymalem sie na latarni,ktora na szczescie sie zlamala,ale nie zwalila na auto.Efekt-zeberka polamane,szpital itd. Nigdy nie ufam jak mam pierwszenstwo i zachowuje szczegolna ostroznosc. Glupich nie sieja-sami sie rodza...
                              Jeszcze co do szkody calkowitej-masz "plusa",ze idze to nie z Twojej winy a z OC sprawcy.

[ Dodano: Pon 07 Gru, 09 17:27 ]
                              grzes74, jak mowili przedmowcy-auto zbyt nowe,zeby je naprawiac po takiej kolizji. A i za pare latek bedzie trudniej sprzedac,bo przeciez po wypadku.
                              Co do czerwonego swiatla...Mi w 98 roku z podporzadkowanej drogi wyskoczyl nagle palant,uderzylem w niego i po odbiciu sie zatrzymalem sie na latarni,ktora na szczescie sie zlamala,ale nie zwalila na auto.Efekt-zeberka polamane,szpital itd. Nigdy nie ufam jak mam pierwszenstwo i zachowuje szczegolna ostroznosc. Glupich nie sieja-sami sie rodza...
                              Jeszcze co do szkody calkowitej-masz "plusa",ze idze to nie z Twojej winy a z OC sprawcy.

Komentarz

• grzes74
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 176
                                • Rapid (NH3)

Panie i Panowie

Dziękuję za słowa otuchy.

Czekam co z nią zrobią - ale z tego co piszecie lakiernie i warsztaty Skody nie popisują się na placu boju.

Cóż może mi się jakoś uda - nie mam wyjścia.
                                pozdrawiam
                                Grzes
                                polecam :

www.octavia-forum.de
                                www.skodacommunity.de
                                www.briskoda.net........

Komentarz

• 4kwiatek
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 228

Hi...
                                  Zamieszczone przez grzes74
                                  Panie i Panowie

Dziękuję za słowa otuchy.

Czekam co z nią zrobią - ale z tego co piszecie lakiernie i warsztaty Skody nie popisują się na placu boju.

Cóż może mi się jakoś uda - nie mam wyjścia.
                                  Lakiernie w ASO są czesto wspolne dla wielu marek. Wymagania eko na kabiny itp - mało komu się opłaca robić coś więcej... Zależy jak trafisz...

Pozdrawiam...
                                  Kwiatek...

Komentarz

• daszek
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 239
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez paysker
                                    [..]ASO niechcialo sie podjac naprawy a ubezpioeczenie przyznało mi nowa rs-kę, lecz niewiem czemu bo predkosc mialem 130km na 50 wiec przy twoim wypadku powinienies walczyc o nowa octavke
                                    A gdzie kolega był ubezpieczony? Bo rozumiem, że poszło to z AC??
                                    zdroofko
                                    daszek
                                    http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8038
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

grzes74, z tego co widziałem to na Kocmyrzowskiej 1a u Danielcia robili dobrą robotę.
                                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• vicious
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 232

grzes74, z tego co widziałem to na Kocmyrzowskiej 1a u Danielcia robili dobrą robotę.
                                        Taaa.... Właśnie tu mi spieprzyli zderzak :evil: Naprawa wydłużyła się z 4 dni do 14-tu :shock: Niby brak zderzaka na magazynach. Jutro jadę do rzeczoznawcy ocenic czy zderzak był nowy czy naprawiany :?
                                        Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
                                        TomTom VIA125 na pokładzie

Komentarz

• paysker
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 264

daszek,
                                          Zamieszczone przez daszek
                                          a w trygg hansie w szwecji :szeroki_usmiech

Komentarz

• daszek
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 239
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez paysker
                                            daszek,
                                            Zamieszczone przez daszek
                                            a w trygg hansie w szwecji :szeroki_usmiech
                                            Aha
                                            A nie mają w PL przedstawicielstwa? :roll:
                                            (pytanie czysto retoryczne)
                                            zdroofko
                                            daszek
                                            http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• paysker
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 264

nie mam pojecia chyba raczej nie :?: :idea:

Komentarz

Pracuję...